YmEnTom.reismee.nl

Sicilië it is!

Een paar maanden geleden kwamen we voor de oh zo moeilijke (ik zeg; luxeprobleem) keuze te staan; waar gaan we naar toe tijdens onze zomervakantie? Aangezien dit onze eerste vakantie samen wordt moesten we beiden even aftasten...wat voor mij de ultieme vakantie is kan voor Tom een grote nachtmerrie zijn...maar gelukkig zitten we op één lijn. We houden allebei van een doe-vakantie; cultuur snuiven, lekker wandelen, genieten van de natuur, heel veel foto's maken en daarnaast een beetje relaxen. Door mijn ouders zijn we warm gemaakt voor Sicilië, zij hebben al 2 keer van het eiland mogen genieten en ze maakten ons met hun verhalen gelijk enthousiast. Sicilië it is!

Sicilië is een eiland en een autonome regio van Italië in de Middellandse Zee. Het ligt ten zuidwesten van de op het Italiaanse vasteland gelegen regio Calabrië, en ten noordoosten van het Noord-Afrikaanse land. De Italiaanse en Siciliaanse naam is Sicilia. De Oud-Griekse naam Trinakria betekent 'het eiland met de drie punten'. Dit is tevens de naam van de vlag.Tot de autonome regio Sicilië behoren ook, de Liparische of Eolische Eilanden, het eilandje Ustica, de Egadische Eilanden, het eiland Pantelleria en de Pelagische Eilanden.

Hoe gaat onze reis er uit zien? Op zaterdag 28 augustus hopen we op het vliegveld van Catánia aan te komen en daar onze huurauto op te halen. Dan rijden we naar Siracusa waar we tot 30 augustus blijven. Als we de 30e onze reis voortzetten naar Piazza Armerina stoppen we onderweg om Noto te bekijken. Op 1 september rijden we naar Milazzo en leveren we de huurauto weer in. We maken de overtocht naar Lipari (één van de Eolische Eilanden) en verblijven daar tot de 4e. Het laatste hotel waar we verblijven ligt in Giarre vlakbij Taormina zodat we zowel Taormina als de Etna kunnen bezichtigen. We zullen met de trein naar Giarre afreizen en daar tot de 8e vanseptember verblijven om vanaf daar terug te reizen naar ons mooie Kuilenburg!

We hebben ontzettend veel zin in onze vakantie en zijn benieuwd naar alles wat we gaan zien!

Simone Valkonet

Dit wordt zeker een bijzondere reis, aangezien je terug in de tijd gaat ;)
X

Ym

Wat een oplettendheid Sim! ;-) Aangepast! X

Lotte

Wat een leuke reis gaan jullie maken en op deze manier kan ik ook nog een beetje meegenieten
Veel plezier
x