Vetrek San Michelle di Ganzaria en de reis naar Lipari
01 sep. 2010
🇮🇹
vanuit Italië
Gisteravond besloten we om weer een hapje te eten bij Agriturismo Gigliotto en deze keer moesten we naar binnen verhuizen, het waaide enorm en het was gewoon te koud op het buiten terras. Deze keer ontzettend lekker gegeten en overvol teruggegaan naar onze kamer. Rond een uur of 5 werd ik gewekt door werklui, ze begonnen in de vroege ochtend al met het in de brand zetten van hun akkers. Tot in onze kamers was de rook te ruiken. Rond een uur of 9 zaten we aan het ontbijt en daarna zijn we uit gaan checken. We zeiden het mooie gebied gedag en begonnen onze 'lòange' reis naar Milazzo, waar we de oversteek gaan maken naar het eiland Lipari, één van de Eolische eilanden. We reden via Catania, Giarre, Taormina, Messina naar Milazzo, waar we zo'n 2,5 uur over deden. Hoe meer we in de richting van Messina reden hoe meer het gebied van dor en droog naar groen en mooie veranderden. En vanaf Catania reden we de gehele weg langs de kust en zagen we de zee, de mooie kustplaatsjes en de (grind)stranden. In Milazzo aaangekomen hoefden we alleen de auto nog vol te tanken en daarna in te leveren bij de verhuurmaatschappij. Na een heerlijke lunch konden we om half 3 de boor naar Lipari nemen. Boven op het dek zat bijna niemand en namen wij plaats. De eerste 10 minuten vond ik alles even prachtig, de zee en de eilanden in de verte, maar de lol verging me snel, wat een golven. Al snel deinsde mijn maaginhoud mee met de golven en werd ik zo misselijk als ik maar zijn kon. De reis duurde voor mij dus erg lang. Tom keek zijn ogen uit en bleef heen en weer lopen om foto's te maken van al het mooie wat hij zag. Na een uur konden we ein-de-lijk de boot af. Ik belde het hotel voor de transfer van de haven naar ons verblijf en belde een half uur later weer omdat we het wel heel erg lang vonden duren. Na lang heen en weer geklets kwamen we erachter dat we op het verkeerde eiland stonden! De eerste stop, voor ons geheel onduidelijk, was bij het eiland Vulcano...wachten op een nieuwe boot dus maar...die ons binnen 10 minuten wel op het juiste eiland bracht. Aangekomen bij het hotel kregen we de sleutel van onze kamer, lieten onze spullen achter en gingen het eiland verkennen. We kwamen uit bij de hoofdstraat die er enorm gezellig uit zag. Veel winkeltjes, kroegjes en restaurantjes. Bij een cocktailbar hebben we onze eerste cocktails, genaamd Frank en Nando, gedronken en een Italiaanse snack geproefd. Vraag me niet precies wat het allemaal was...gelukkig was het lekker. Teruggekomen bij het hotel was het al half 8, Tom zette de tv aan, Italiaans of Nederlands, het motto blijft; als het maar beweegt... :-) Over een half uurtje gaan we maar eens kijken wat het eten ons hier brengt.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}