YmEnTom.reismee.nl

De reis van Lipari naar Giarre

Vandaag vroeg opgestaan met helaas weer regen op de achtergrond. Gelukkig was deze na ons ontbijt als sneeuw voor de zon verdwenen. Voor een laatste keer het dorpje in om te pinnen en daarna de koffers weer inpakken, op naar ons volgende en laatste adres. Nog even snel een lunchpakket samen stellen met alles wat we gister in de supermarkt hadden gekocht. Om 10 uur bracht Emilio ons naar de haven waar we even op de boot moesten wachten. Deze bootreis liep wat voorspoediger, mijn misselijkheid was te overzien. Rond een uur of 12 stapten we aan land bij Milazzo en werden we door ‘zwarte' taxi waarin een alleraardigste oude man reed naar het station van Milazzo gebracht. Hij sprak redelijk Duits en probeerde een gesprek aan te gaan. Eenmaal daar aangekomen gingen we voor een kaartje, alleen alle balies waren dicht én gingen pas om 2 uur open...zelf uitzoeken dan maar...het was echter iets ingewikkelder dan wij dachten...gelukkig hielp een Italiaanse man ons in zijn gebrekkige Engels ons de kaartjes te bemachtigen. Op naar Giarre...In Messina moesten we overstappen naar de trein richting Catania en daarna hoefde we alleen nog maar op te letten wanneer we er uit moesten. Zo gezegd zo gedaan. Om 3 uur stapten we uiteindelijk uit op het station van Giarre. We belden naar de Agriturismo San Leonardello en 20 minuten later zaten we met een koffer op schoot in de auto richting het landgoed. Het was weer een end weg van de ‘bewoonde' wereld, maar wederom groot en mooi. Er stonden olijfbomen, citroenbomen en limoenbomen. Prachtig om dat zo te zien groeien. We werden rondgeleid door het landgoed en naar onze kamer gebracht. Prima kamer op een leuk plekje. Ik heb mijn boek gepakt en deze in één stuk uitgelezen en Tom heeft aan zijn internetverslaving gewerkt voor we in bed kropen om bij te komen van de lange reisdag.